Laxröra

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En kombination av många recept som jag blandade till efter eget huvud.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • Dill
  • 100 g stenbitsrom
  • 9 skivor rökt lax
  • ½ dl små räkor
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Blanda osten med crème fraichen, majonnäsen, dijonsenapen, rödlöken,dill och romen i en skål.
    2. Skär 6 skivor av laxen i små bitar och rör ner i röran. Låt stå kallt så att smakerna blandar sig i minst 30 minuter, gärna längre.
    3. Klicka ut röran på lämpligt bröd ex tunnbröd eller rostat bröd .Dekorera på toppen av röran med en ros rullad av en halv rökt laxskiva, dillkvist, citronskiva och några räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben