Laxsallad med avokado, kryddkokt bulgur och gurkdressing

Serverar: 4 portioner

Enkel sallad med saffran och currykokt bulgur som serveras med en fräsch dressing av gurka och yoghurt. Perfekt efter julbordet!

Ingredienser

  • 400 g kallrökt skivad lax
  • 1 dl riven gurka
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl bulgur
  • ½ g saffran
  • 1 msk curryblandning
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 apelsin
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 1 huvud isbergsallad
  • 1 huvud ekbladsallad
  • 1 lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda riven gurka och vitlök med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda bulgur med saffran, salt och curryblandningen i en bunke. Koka upp kycklingbuljong och slå över bulgurn. Sätt plast över bunken och låt stå och dra, rör om då och då.
    3. Skala apelsinen och filéa sedan ut fina bitar som du delar på mitten. Skala avokadon och skär sedan ner i bitar. Salta, peppra och pressa limejuice över.
    4. Strimla rödlök och skär tomat i kuber. Blanda apelsin, tomat, rödlök, avokado med isbergsallad och ekbladsallad. Salta och peppra.
    5. Blanda ner gurkdressingen i salladen och toppa med den kokta bulgurn och den skivade kallrökta laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben