Laxschnitzel med citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod och enkel bjudrätt

Ingredienser

  • 4 benfria skivor färsk lax à 150 g
  • Grovt salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 dl creme frache
  • 1 dl grädde
  • 1 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Lägg ut laxskivorna på en bädd av grovt salt. Pensla skivorna med olja och krydda med citronpeppar och ev. lite salt. In i ugnen ca. 10-15 min beroende på skivornas tjocklek.
    3. Gör under tiden såsen. Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare. Strimla skalen mycket fint. Koka strimlorna i vatten i 1 min. slå sedan bort vattnet. Koka upp creme frachen och grädden med citronstrimlorna, buljongtärningen samt 1 tsk. citronsaft. Koka såsen ett par minuter och smaka av. Såsen är klar för servering.
    4. Bjud pressad potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben