Laxskivor med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Marinerade laxskivor som serveras med ostronskivling och fänkålssås.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Saft från ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ostronskivling
  • 1 liten färsk fänkål
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • ½ pkt saffran
  • 2 dl fiskbuljong eller 2 dl vatten + ½ Fiskbuljongtärning
  • ½ dl vitt vin
  • Maizenamjöl till redning
  • Matfett till stekning
  • 50 g smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och marinera laxen i citron och olivolja medan såsen bereds. Skär svamp och fänkål i mindre skivor. Stek grönsakerna lätt i lite matfett. Tillsätt dill, persilja och saffran. Tag upp grönsakerna ur stekpannnan. Häll buljong och vin i stekpannan och koka i 3 minuter. Red av såsen med lite maizena utrört i vatten. Rör ner matfettet i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek laxen i en het stekpanna eller i ett grilljärn. Krydda med salt och peppar Lägg ner grönsakerna i såsen och låt dem bli varma.
    2. Servera fisken med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben