Laxsoppa med kokos

Serverar: 4 portioner

Enkelt och snabblagat med inspiration från Thailand.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 citrongräs, stjälkar
  • 6 limeblad
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk grön currypasta
  • 3 msk ingefära eller galangal, riven
  • 250 g gröna ärter
  • ½ dl fisksås
  • 4 msk pressad lime
  • ½ dl koriander, hackad
  • ½ dl thaibasilika, hackad
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tärningar. Banka på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv och skär det i mindre bitar. Strimla limebladen tunt. Klyv chilifrukten på längden, skrapa bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
    2. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong, currypasta, limeblad, chili, galangal och citrongräs i en gryta.
    3. Lägg i lax och ärter och koka sakta 4 minuter under lock.
    4. Ta kastrullen från värmen. Blanda i fisksås, limesaft, koriander och thaibasilika.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben