Laxtartar med potatis och gurksallad

Serverar: 4 portioner

En elegant och vacker förrätt.

Ingredienser

  • 160 g rökt lax utan skinn
  • Saft från 2 citroner
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten gurka
  • 50 g kokt, fast potatis
  • 1 tsk dillfrön
  • 4 msk yoghurt
  • Kajennpeppar
  • Dillkvistar till dekoration
  • Instruktioner

    1. Skölj laxen, torka av den och skär den i tärningar. Blanda 2 msk citronsaft, salt, peppar och 1 msk olivolja och häll över laxen.
    2. Skala gurkan och skär den i halvor på längden, ta ur kärnorna med hjälp av en sked, skär gurkan i små tärningar. Strö över en nypa salt och låt rinna av i ett durkslag i 10 minuter. Mosa hälften av gurktärningarna med hälften av resten av citronsaften och 1 msk olivolja. Blanda återstående gurka med olja och citronsaft.
    3. Skala potatisen, skär i små tärningar, blanda med salt och dillfrön.
    4. Placera ett runt kakmått 6-8 cm i diameter på en tallrik, lägg i en fjärdedel av de marinerade laxtärningarna, tryck ner dem lite och ta försiktigt bort formen. Gör likadant med de andra tre portionerna.
    5. Lägg över lite mosad gurka på varje portion och servera lite potatis- och gurksallad bredvid. Garnera med 1 msk yoghurt, lite kajennpeppar och några dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben