LCHF - Äggakaka med Bacon

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 25 minuter

Hittade på Birgitta Höglunds mat. Väldigt god äggakaka.

Ingredienser

  • 6 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g tärnad bacon
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg och grädde lätt, krydda. Bryn bacon i smöret, rör ner äggsmeten. Rör lite mot botten och kanter, rör sen smeten in mot mitten av stekpannan. Låt steka på svag värme cirka 20 min. Lägg på ett lock sista minuterna, så stelnar den på ytan, och blir lättare att ta ur pannan. Äggakakan ska egentligen vändas, men det funkar inte så bra utan mjöl i smeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben