Leblebi - kikärtsgryta från Tunisien

Serverar: 1 portioner

Heta kryddor i lagom mängd höjer smaknivån. Snabb att laga. Receptet är för en person.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ marinerad paprika på burk
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokta kikärter, gärna på burk
  • 1 tsk harissa (het pasta på burk)
  • 1-1½ dl vatten
  • 4 oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • ½ kokt ägg
  • 1 bit fullkornsbaguette
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär paprikan i bitar.
    2. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 1 minut. Blanda i paprikan, harissan och vattnet, sjud under lock ca 10 minuter. Blanda i oliver och persilja. Strö över spiskummin.
    3. Servera grytan varm med ägghalvan och brödet.

    Liknande recept

    3.6
    25 min
    2
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben