Tunisisk chakchouka

Serverar: 4 portioner

En färgstark, het vegetarisk rätt. Vanlig som frukost eller lätt lunch i Tunisien. Jättegod, jag lovar. Har ätit den på plats.

Ingredienser

  • 3 tsk olivolja
  • 1 lök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili eller 1 tsk harissapasta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk hela tomater 400g, skurna i bitar
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken i två minuter. Tillsätt paprika, vitlök och chili och stek under omrörning i 10 minuter.
    2. Tillsätt tomater, spiskummin, paprikapulver och salt. Blanda väl och låt småputtra i 10 minuter utan lock.
    3. Gör fyra fördjupningar med baksidan av en sked i röran, knäck ett ägg i varje fördjupning och låt puttra ca 5 minuter tills äggen stelnat. Servera med ett gott lantbröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    2-3
    1

    Kommentarer (3)

    kicki_k 17 februari 2009

    Den är jättegod jag bor i tunisien så jag vet

    jimboz 14 april 2010

    Jag köpte chakchouka på burk i Saluhallen förr men dom har slutat med den..Nu ska jag testa detta ...Tack

    Roggan 13 april 2012

    Älskar denna gryta! Finns massor med varianter på den. Jag gör den med potatis och gröna ärtor och ibland även med kikärtor. Äter den tillsammans med chobs bel sinoush (ett foccatialiknande bröd med svartkummin/nigella/sinoush).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben