Kikärtsgryta med tomater

Serverar: 3-4 portioner

Kikärtor ger en härlig smak och mättnad i kryddstark tomatgryta. Servera med strimlad sallad och ett grovt lantbröd. En klick matlagningsyoghurt ger fin smakbrytning på grytan.

Ingredienser

  • ca 2 dl kikärtor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 morot i slantar
  • 1 msk rapsolja
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad röd paprika
  • 1 burk krossade tomater (4-5 hg)
  • 1 örtbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • orientalsk curry eller stark chilikrydda
  • kardemumma
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg kikärtorna och koka sedan enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. 2. Fräs lökhacket och morotsslantarna i olja. Rör ner vitlöken och paprikan, tillsätt tomaterna, buljongtärningen, lagerbladet och kanelstången. Låt allt puttra 8-10 minuter och rör ner de kokta kikärtorna. Smaka av med kryddorna till önskad styrka. Om du har lite kryddstark tomatpuré eller grönsaksfond hemma ger det extra must åt grytan.3. Klicka på lite matlagningsyoghurt och servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben