Leffes Lax

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Storfavorit

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 500-700 g västerbottenost
  • 1-1½ tsk salt
  • 1-2 tsk citronpeppar
  • 1,½ dl mjölk
  • 4 msk mjöl
  • 5 dl grädde
  • Röd lök 1 stor eller 2 små
  • 1 brk (150-200 g) röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 200 grader
    2. Skär tunna skivor som gravlax (så det gäller att ha en bra och vass kniv) fyll med riven ost och rulla ihop. Lägg rullarna med öppningen neråt i en smord ugnsfast form. Salta och ha på citron peppar sparsamt när man gjort rullarna. Strö över resterande osten.
    3. Sås Koka en sås på margarin och 4 msk mjöl och 1.5 dl mjölk späd med grädden (det skall vara ganska tjockt). Slå över detta på fisken. Grädda i ugn på nedersta falsen i ca 25 min
    4. Garnera efter gräddningen med rödlöksringar och röd stenbits rom. Servera med grönsallad och pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 22 juni 2010

    Mycket gott. Kan varmt rekommenderas Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben