Lehnas Tacopaj i Långpanna

Blev bjuden på denna paj hos en av mina bästa vänner för ett tag sen och den har varit en favorit sedan dess!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 300 g margarin
  • 7 dl vetemjöl
  • 7 msk vatten
  • Fyllning
  • 600 g - 1 kg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 påsar tacokryddmix +vatten
  • 5 msk tomatpuré
  • En skvätt mjölk/grädde
  • Pricken över i-et
  • 4 dl crème fraiche
  • 8 msk majonnäs
  • 1 burk green chili (finns bland tacosortimentet)
  • 4 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Börja med pajdegen. Hacka ihop margarin och smör, tillsätt vattnet och nyp ihop till en deg. Plasta in och lägg att vila i kylskåp i ca 10 min.
    3. Gör under tiden fyllningen. Hacka löken. Fräs köttfärsen och löken i lite smör eller olja, tillsätt kryddmix, vatten (se anvisningar på kryddmixpåsen), tomatpuré och mjölk eller grädde till "lagom konsistens (en smaksak). Låt puttra några minuter
    4. Kavla ut pajdegen och lägg i en långpanna. Förgrädda i ca 10 min.
    5. Häll köttfärsfyllningen i pajskalet. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och green chili och smaka av med svartpeppar. Bred ut röran över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
    6. Grädda ca 25 min, tills osten fått färg och allt är bubblande varmt. Servera med nachos och sallad. -Mums!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben