Tacopaj i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

En god middagspaj som både min dotter och dotterdotter brukar göra. Den räcker till ungefär 8-10 personer.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 375 gram smör
  • 9 msk vatten
  • 9 dl mjöl
  • Fyllning
  • Ca 1,2 kg köttfärs
  • 2 påsar tacokryddor (+ ca 1½ dl vatten)
  • 6 dl crème fraiche, paprika/chili smak
  • Tomater
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdegen skall vila i kylskåpet i 30 minuter.
    2. Stek köttfärsen i stekpannan, tillsätt tacokrydda + vatten och crème fraichen.
    3. Forma degen i långpannan. Häll fyllningen på degen. Skiva tomater och lägg över hela fyllningen och till sist rätt så mycket ost.
    4. 225 grader i 30-40 minuter.
    5. Gör en sallad till med: salladsblad, gurka, tomat, fetaost, rödlök - rör ner lite olivolja samt krydda med citronpeppar och italiensk salladskrydda.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (2)

    JennyV 18 juli 2008

    En bra paj, där man inte behöver förgrädda pajskalet, vilket spar ju tid för stressiga småbarnsföräldrar som jag :)

    Ninni84 15 april 2009

    Tack för det goda receptet.Har gjort många tacopajer som har varit ganska mäktiga. Trodde att denna me skulle va det eftersom det var creme fraice i men den var supergod!!Till och med min man sa denna va god o inte mäktig!Tack!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben