Leifs frukostbröd med gojibär
Gojibär har ju blivit väldigt populärt, det sägs att man får fin hud av bären. Varför inte slå två flugor i en smäll och lägga i gojibär i ett bröd?
Ingredienser
25 g färsk jäst
1 dl kallt vatten eller mjölk
1 tsk salt
½ dl linfrö
2 dl gojibär, torkad frukt och nötter
1 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan, tillsätt salt, linfrö, gojibär, torkad frukt och nötter, grahamsmjöl samt nästan allt vetemjöl.
Låt degen jäsa i ca 30 minuter övertäckt med bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig med resten av mjölet om den är lös. Forma degen till en rulle och skär den i 10 bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)