Leifs frukostbröd med gojibär

Serverar: 10 portioner

Gojibär har ju blivit väldigt populärt, det sägs att man får fin hud av bären. Varför inte slå två flugor i en smäll och lägga i gojibär i ett bröd?

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 1 dl kallt vatten eller mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ dl linfrö
  • 2 dl gojibär, torkad frukt och nötter
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan, tillsätt salt, linfrö, gojibär, torkad frukt och nötter, grahamsmjöl samt nästan allt vetemjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter övertäckt med bakduk.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig med resten av mjölet om den är lös. Forma degen till en rulle och skär den i 10 bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben