Leila Lindholms marängsviss

Serverar: 6-8 portioner

Leilas marängsviss är perfekt för kalaset eller när du bara vill unna dig något gott.

Ingredienser

  • Marängsviss
  • 2 l vaniljglass
  • 5 bananer (efter tycke och smak)
  • 1 sats mandelmaränger (se recept)
  • 1 sats chokladsås (se recept)
  • 5 dl lättvispad grädde
  • Mandelmaränger
  • 50 små maränger
  • 3 ekologiska äggvitor
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • Några droppar citronsaft
  • Chokladsås
  • 1 liten kanna/4 portioner
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Marängsviss: Varva glass, skivad banan och maränger i en skål. Toppa med lättvispad grädde och ringla över chokladsås.
    2. Mandelmaränger: Sätt ugnen på 130 grader.
    3. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng. Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
    4. Lägg en rund tyll, cirka 1 cm i diamter (mandeln fastnar om hålet är för litet) i en spritspåse och fyll med marängen.
    5. Spritsa ut små marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna är torra, cirka 45 minuter.
    6. Chokladsås: Blanda kakao, strösocker och vatten och koka såsen i cirka 3 minuter. Tillsätt olja och låt svalna eller servera såsen varm.
    7. Tips! Oljan är endast till för att såsen ska bli glansig och fin!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben