Leila Lindholms pecan och cranberry bars

Höstiga och goda bars med tranbär, pecannötter och kanel.

Ingredienser

  • 450 g mjukt smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 dl pekannötter
  • 6 dl torkade tranbär
  • 20 x 30 cm ugnsform
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt ägget under omrörning och vaniljsocker.
    3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en stor bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.
    4. Spara några nötter och tranbär till garnering. Hacka resten av pekannötterna grovt och vänd ner dem och torkade tranbär.
    5. Klä en 20 x 30 cm form med bakplåtspapper och fyll med smeten. Garnera ytan med några pekannötter och tranbär.
    6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Prova med en sticka, den skall vara torr. Låt svalna helt.
    7. Skär i bars.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben