Leilas foccacia med flingsalt

Serverar: 1 portioner

Väldigt gott att ha som tillbehör till grillat eller bara äta rätt upp och ner som det är.

Ingredienser

  • 25 g jäst, rumsvarmt
  • 3 dl vatten, ljummet
  • ½ dl god olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 - 8 dl vetemjöl special
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i 5 minuter.
    2. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek.
    3. Sätt ugnen på 240 grader och stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda något.
    4. Platta ut på oljad plåt med lite flingsalt i botten till cirka 1,5 cm tjocklek.
    5. Jäs igen i 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
    6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben