Leilas glassbomb med hallonmaräng

Den här desserten är perfekt om man vill förbereda desserten några dagar innan festen. Du behöver: 1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål Gasolbrännare

Ingredienser

  • 1.75 liter mjuk vaniljglass (1.5-2liter)
  • 0.75 liter mjuk hallonsorbet
  • Hallonmaräng
  • 3 äggvitor från ekologiska ägg
  • Saft av ½ citron
  • 3.25 dl strösocker
  • 200 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Låt sorben mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.
    2. Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
    3. Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
    4. Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
    5. Gör marängen
    6. Hallonmaräng: Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
    7. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
    8. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
    9. Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben