Leilas Mandelkräm

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Mandelkrämen serveras till exempel till Leilas Rabarber- och jordgubbscobbler.

Ingredienser

  • 8 ekologiska äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 5 msk majsstärkelse
  • 3 msk amarettolikör
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 bittermandlar, rivna
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
    2. Koka upp 3 dl av vispgrädden samt mjölken med riven bittermandel.
    3. Vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
    4. Blanda ut majsstärkelsen med amaretto och rör i blandningen i äggsmeten.
    5. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
    6. Sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen.
    7. Låt svalna till kylskåpskall.
    8. Vispa de resterande 3 decilitrarna grädde och blanda med grekisk yoghurt, vänd ner detta i krämen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben