Leilas Rabarber- och jordgubbscobbler

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

"En cobbler är en amerikansk fruktpaj som oftast är gjord på färsk frukt eller färska bär som äpple, persika, svarta vinbär eller körsbär, just den här är gjord på rabarber och jordgubbar. Frukten eller bären täcks av ett tjockt lager böljande smet som får en härlig skorpa i ugnen. Kakan är mjuk och saftig inuti och ”crunchy” på toppen. Smeten är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka."

Ingredienser

  • 6 rabarberstänger
  • 50 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 7 dl färska jordgubbar
  • 200 g smör
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, skalet
  • 1 nypa salt
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl vallmofrön
  • 100 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarbern. Smörstek bitarna med råsockret tills de blivit mjuka. Dela jordgubbarna på hälften.
    2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
    3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner havregryn och hälften av vallmofröna.
    4. Varva rabarber, jordgubbar och smet i en ugnsfast form. Strö över mandelspån och resterande vallmofrön. Grädda till gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
    5. Servera Mandelkräm till!!! Bland mina recept finns "Leilas Mandelkräm"

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben