Leilas tiramisu

Serverar: 8-10 portioner

Tiramisu från Leila Lindholm.

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 dl marsalavin
  • 500 g mascarponeost
  • 10 st savoiardi kex
  • 2-3 dl espressokaffe
  • Kakao till att pudra på toppen
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och florsocker fluffigt och poröst.
    2. Blanda mascarpone och marsalavin.
    3. Vänd samman med äggsmeten.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
    5. Doppa hastigt halverade savoiardikex i kaffet.
    6. Varva smet med kex i en stor ugnsform eller i portionsglas.
    7. Pudra Tiramisun med kakao innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    mammis 12 juli 2012

    Blev jättebra,fast jag smaksatte med rom istället och ibland tar jag cognac

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben