Lemoncurd

Äggen bör ha minst en vecka kvar till Bäst före.... Med lemoncurd på rostade smörgåsen eller skorpan behövs inget bordsmargarin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 citroner
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Skrubba citronerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Vispa ihop ägg och socker i en liten rostfri kastrull. Vispa i saft och skal. Värm på svag medan du hela tiden rör. Rör tills krämen tjocknat men den får inte koka. Dra från värmen och klicka i det kalla smöret. Rör om och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Centrisk 29 september 2011

    Väldigt lätt att göra och super god! :)

    tingelingis 11 april 2013

    Helt fantastiskt god!! Det var första gången jag gjorde lemoncurd och blev positivt överraskad av hur lätt det var (bra instruktioner)och hur gott det var. Jag tackar och bugar för att jag har fått ta del av receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben