Lemoncurd och ingefärsgriljering

Sätt smak på julskinkan med en annorlunda griljering. Griljeringen räcker till en skinka på ca 3 kg.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 4 msk grovkornig senap
  • 2 msk lemoncurd
  • 1 äggula
  • 1 msk råsocker
  • 1 krm mald ingefära, eller färsk
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sättugnen på 225 grader. Ta bort nätet och skär bort det mesta av svålen på den avsvalnade skinkan.
    2. Skölj citronen noga i varmt vatten och riv skalet. Blanda skalet med senap, lemon curd, äggula, socker och ingefära. Bred blandningen över skinkan och strö över ett jämnt lager med ströbröd. Griljera mitt i ugnen i ca 20 minuter och passa noga så att det inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben