Lerpotte sill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt som mormor lagade när jag var barn och som jag även idag använder. Enkel och lätt att tillaga. Passar bra som lunch rätt, till vickning, på bordet vid midsommar,pingst,påsk & jul

Ingredienser

  • 2 burkar matjes sill ( 200 g) skuren i bitar
  • 4 st hårdkokta ägg , (finhackade)
  • 1 dl dill , (hackad)
  • 1 st rödlök (finhackad)
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Lägg sill i en form, strö över äggen, lök och dill Ställ in formen i ugnen 10-15 minuter tills sillen är varm Fräs smöret nötbrunt, häll över
    2. Servera med kokt potatis
    3. Vi har laggt till kall öl + en snaps, som smakar gott till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben