leverbiffar med champinjonsås

Serverar: 6 portioner

lchf - leverbiffar

Ingredienser

  • 450 g kycklinglever
  • 400 g fläskfärs
  • 3 msk krossade linfrön
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk körvel
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 500 g champinjoner (frysta el. färska)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 msk körvel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Mixa lever, linfrö och äggen i en matberedare. Blanda färsen med grädden, krydda. Rör försiktikt ihop leverblandningen med färsblandningen. Klicka ut och stek i rikligt med smör ca. 3min. per sida.
    2. Sås: Finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i fettet från biffarna ca. 5-10min. Häll i grädden & kryddor låt fräsa ytterligare ca 5 min. Rör till sist i crème fraichen.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben