Levergryta med purjolök och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God mat.

Ingredienser

  • 400 g nötlever
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl buljong (kötttbuljong)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon, ca 150 g
  • Instruktioner

    Torka av levern skär den i centimetertjocka strimlor, skölj purjolöken och strimla den. Bryn levern i lite matfett i en gryta, tillsätt purjon, strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde, låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar, klipp baconet i strimlor direkt ner i en varm stekpanna, stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö baconet över grytan. ¨ Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben