Levergryta med senap och rosépeppar

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

4 points/portion

Ingredienser

  • 200 g ungnötslever
  • ½ msk Milda Culinesse lätt
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 msk fransk senap
  • ½ msk soja
  • 0,25 dl rött vin (eller vatten)
  • ½ msk rosépeppar
  • ½ msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek löken på svag värme i margarinet och ta upp den och lägg åt sidan. Öka värmen och stek levern på stark värme. Tillsätt senapen och sojan och rör om. Späd med vin (eller vatten) och sjud någon minut. Avsmaka med salt och peppar och red skyn till sås med maizena, utrört i vin (eller kallt vatten). Strö över rosépeppar till serveringen
    2. Servera med ris och en sallad.
    3. Familjetips: Man kan utesluta vinet och istället ta samma mängd matlagningsgrädde 4%.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben