Libanesisk linssoppa

Serverar: 4 portioner

Små linser tar inte så lång tid att laga och de innehåller många nyttigheter, som järn och fibrer. Soppan kan serveras som den är eller mixas för att få en slät konsistens. Lite knaperstekt bacon och persilja är gott att toppa med.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ liter vatten
  • 1 citron
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken och potatisen i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljongtärningar i en kastrull. Häll på vattnet och låt soppan koka i 20 minuter under lock på svag värme.
    2. Smaksätt med pressad citron, spiskummin och kajennpeppar precis innan servering. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan om du vill.

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (1)

    Monchichine 29 september 2012

    Tack för receptet!! Detta är en soppa som jag har gjort många gånger det senaste året. Den bästa soppan!!!!! 10/10 stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben