Lillans blåbärsgömmor

Serverar: 7 portioner

Muffins fyllda med krämig färskost och en fin kardemummasmak.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 13/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 11/4 dl mjölk
  • 2 dl färska eller djupfrysta blåbär
  • Drygt 2 tsk maizena majsstärkelse
  • Fyllning
  • 200 g krämig färskost, t.ex. Philadelphia
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Strössel
  • 11/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk stött kardemumma
  • 60 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Det blir 7 st stora eller 12 medelstora muffins.
    2. Fyllning: Rör osten mjuk. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och vispa till en luftig blandning.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjölken.
    4. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, blanda till en slät smet.
    5. Fyll sju stora eller tolv medelstora muffinsformar till hälften med smeten. Blanda blåbär och majsstärkelse och fördela ovanpå. Djupfrysta bär ska inte tina, utan användas direkt från frysen.
    6. Lägg ostfyllningen i klickar på den ena halvan av muffinssmeten, täck den andra halvan med resten av muffinssmeten.
    7. Strössel: Blanda ingredienserna till en grynig massa. Strö hälften över muffinsen.
    8. Grädda i 175-180 grader mitt i ugnen ca 30 min för de stora och något kortare tid för de mindre. Prova med sticka att de är genomgräddade.
    9. Receptet på strössel räcker till en dubbel sats muffins. Överblivet strössel kan förvaras i kylen eller frysen.

    Liknande recept

    4.6
    2 h 45 min
    3
    51

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben