Toast med kantarell och karljohansvamp

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En varm smörgås med Italienska smaker som passar utmärkt när man kommer från svampskogen. På bilden serveras toasten tillsammans med gratinerade crepes med räkor och kräftstjärtar som dillstuvats i en tjock hollandaisesås.

Ingredienser

  • ½ l färska kantareller
  • ½ l färsk karljohansvamp
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl vitt vin
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 skivor Serranoskinka eller parmaskinka
  • 4 skivor tomat
  • Torkad oregano
  • Riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivor bröd av Lillans limpor
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i en gryta med 1 msk smör och1 msk olivolja. Tillsätt mjölet och rör ut det bland svampen, fräs en stund.
    2. Häll i grädde och mjölk, rör om noga och låt puttra ett par minuter, smaka av med vinet, salt och peppar. Stuvningen skall vara ganska tjock.
    3. Stek brödskivorna lätt bruna på båda sidor, lägg dem på en ugnsplåt.
    4. Fördela stuvningen på brödskivorna, lägg på 2 skivor skinka och 2 skivor tomat på varje smörgås. Strö lite oregano över tomaterna och toppa med riven parmesanost.
    5. Gratinera på läget för grill i ugnen tills osten smält och fått en vacker färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben