En förödande god kaka för alla chokladvänner. Kakan blir saftig och lite konpakt, eftersom det inte är något bakpulver i smeten och bara lite mjöl. Kakan står sig länge lika god.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
3 dl socker
3 stora ägg
2 ½ tsk snabbkaffepulver
200 g mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
Glasyr
75-100 g mörk blockchoklad
Mandelspån
Instruktioner
- Smält matfettet och sockret i en kastrull och låt blandningen svalna. Tillsätt äggulorna, en i sänder under omröring, och kaffet. Smält blockchokladen över vattenbad och rör ner den i smeten omväxlande med mjölet.
- Vispa vitorna till hård skum och vänd försiktigt ner i den kalla smeten, som hälls i väl smord form, mjölad rund form med löstagbar kant, diameter ca 22 cm.
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Kakan verkar då fortfarande lite ogräddad, men ska vara det.
- Glasyr:
Smält chokladen över vattenbad och bred den på den kalla kakan. Garnera med mandelspån.
Liknande recept
Kommentarer (0)