Lillans chokladkaka

Serverar: 1 portioner

En förödande god kaka för alla chokladvänner. Kakan blir saftig och lite konpakt, eftersom det inte är något bakpulver i smeten och bara lite mjöl. Kakan står sig länge lika god.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 2 ½ tsk snabbkaffepulver
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 75-100 g mörk blockchoklad
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och sockret i en kastrull och låt blandningen svalna. Tillsätt äggulorna, en i sänder under omröring, och kaffet. Smält blockchokladen över vattenbad och rör ner den i smeten omväxlande med mjölet.
    2. Vispa vitorna till hård skum och vänd försiktigt ner i den kalla smeten, som hälls i väl smord form, mjölad rund form med löstagbar kant, diameter ca 22 cm.
    3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Kakan verkar då fortfarande lite ogräddad, men ska vara det.
    4. Glasyr: Smält chokladen över vattenbad och bred den på den kalla kakan. Garnera med mandelspån.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben