Lillemors chokladkaka

För att göra den här kakan behöver man inte använda elvisp.

Ingredienser

  • 150 g bakmargarin
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl hett vatten
  • Till formen
  • Margarin
  • Ca ½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 2-2½ msk punsch eller vatten
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Smält matfett och låt den svalna. Blanda socker, mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt mattfettet och de lätt uppvispade äggen. Häll på det heta vattnet och rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form, ca 1½ liter. Grädda i 175º, ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna under formen.
    3. Rör samman florsocker och punch eller vatten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strössel.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben