Lime- och kokos semifreddo

Serverar: 8 portioner

En krämig och fräsch semifreddo som blir oemotståndlig med kokos och lime. "Semifreddo" betyder halvfryst, så glassen ska bara frysas så pass att den fortfarande är mjuk och krämig.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 lime, rivet skal
  • Dekoration
  • 1 dl flagad eller riven kokos
  • Rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa gulorna och sockret pösigt. Blanda i det rivna limeskalet. Vispa grädden. Blanda försiktigt i äggsmeten och yoghurten i grädden. Vänd försiktigt ner äggviteskummet. Häll smeten i en form och frys ca 4 timmar.
    2. Rosta kokosen lätt i en stekpanna. Garnera med kokosen och lite limeskal. Desserten ska vara mjukare än glass och ätas direkt när den tagits ur frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben