Lime- och vaniljkräm med färska bär

Serverar: 5-6 portioner

Lent och smäktande. Limens syrlighet bryter underbart mot krämens sötma. Välj bär efter säsong.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad av bra kvalitet
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • Rivet skal av 2 lime
  • 500 g färska bär - jordgubbar, blåbär, hallon (även röda vinbär och lingon blir gott, men komplettera gärna då med lite skivad banan)
  • 6-12 havreflarn eller annan småkaka
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Smält den långsamt i en skål över sjudande vatten. Lyft bort skålen och rör chokladen slät.
    2. Värm grädde och créme fraiche tillsammans till strax under kokpunkt, häll gräddblandningen i en fin stråle ner i chokladen. Vispa hela tiden så att krämen förblir slät.
    3. Rör sist ner vaniljsocker och rivet limeskal. Fördela krämen i glas eller små skålar. Låt kallna i kylskåp.
    4. Lägg på bären vid servering och gärna en eller ett par kakor bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben