Limegravad lax med pepparrotsmousse och ciabattachips

Serverar: 4 portioner

Lätt förrätt med lyxig känsla

Ingredienser

  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl crème fraiche
  • 40 g pepparrot
  • 1 ciabattabröd
  • Hackad gräslök till garnering
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor.
    3. Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
    4. Vispa crème fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
    5. Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
    6. Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben