Limegravad lax med pepparrotsmousse och ciabattachips
Serverar: 4 portioner
Lätt förrätt med lyxig känsla
Ingredienser
400 g färsk laxfilé
2 msk limejuice
1 msk salt
1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
40 g pepparrot
1 ciabattabröd
Hackad gräslök till garnering
Olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot.
Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor.
Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
Vispa crème fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.