Limemarinerad lax med bönragu

Serverar: 4 portioner

Nyttig och väldigt god fiskrätt

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk rapsolja
  • 0,8 L svarta bönor, kokta
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 4 st tomater
  • ½ rödlök, strimlad
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 st röd chilipeppar, strimlad
  • 2 st lime
  • limeskal, rivet
  • blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber. Pressa limesaften över laxen och låt laxen marineras en stund.
    2. Fräs lök och vitlök i oljan. Häll i bönorna och hälften av fiskfonden. Späd med vatten och låt puttra i några minuter.
    3. Tillsätt tomater, paprika, och chili. Koka resten av buljongen i en liten kastrull och låt laxtärningarna sjuda i ca 3-4 min.
    4. Tillsätt mer vatten vid behov. Ta upp laxen ur buljongen och servera med bönragu och sallad, strö över lite rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 1 februari 2009

    Ska jag prova. Ett GI recept med näringsvärde per portion: Kcal: 324 Kolhydrater: 25 g Protein: 26 g Fett: 13 g

    Maahl 1 april 2009

    Det var gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben