Limepaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 150 g smör
  • Krämen
  • Saft av 5 lime, ca 1 dl
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med degen. Blanda alla ingredienser i matberedare Platta ut den i en form med en gång. Nagga botten med en gaffel. Värm ugnen till 180 grader. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
    2. Skär limefrukterna i halvor och pressa ur saften. Vispa ihop ägg, socker, grädde och limesaft. Häll krämen i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 30 minuter.
    3. Sänk värmen till 160 grader de sista 10 minuterna av gräddningstiden.

    Liknande recept

    4
    1 h
    14-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben