Limepaj

Serverar: 14-16 portioner

Tid: 1 timme

Det här är den godaste efterrätt jag har ätit. Man kan lägga i lite mer lime om man vill ha lite surare vilket är godare:). Den här kakan är fräsh och veldigt delikat.

Ingredienser

  • Pajskal
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk limeskal
  • 3 msk limesaft ( surare och inte så söt 4 msk )
  • Instruktioner

    Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg till smör och äggula arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i en löstagbar form, ca 24 cm i diameter. Vila i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förhandsgrädda pajskalet i 10 min Vispa ägg och socker pösigt. blanda ner mjöl limeskal Och limesaft. Häll i blandningen i pajdegen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar När den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammamuu54 31 mars 2009

    Hej! Har gjort den här limepajen. O den var godare än den vi åt i Key West i USA Mvh Anette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben