Limepaj med maräng

Serverar: 10 portioner

Frisk och fräsch limesmak under fluffigt täcke.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl florsocker
  • Rivet skal av 2 limefrukter + saft av 1 ½
  • 1 dl vispgrädde
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen, 25-26 cm i diameter och lägg i. Nagga och sätt i kyl ca 20 minuter.
    2. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet, grädda i 175 grader ca 15 minuter tills limekrämen stelnat. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt salt och socker lite i taget under fortsatt vispning till en fast massa. Ta ut kakan, klicka snabbt på marängen och grädda ytterligare i 10-15 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben