Limepaj med fruktsalsa

Serverar: 4-6 portioner

Ett recept från Allers nr 42/09, som verkligen låter gott!

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • Skal av 1 lime
  • Saft av 1 lime
  • 150 g lätt philadelphiaost
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Fruktsalsa
  • 4 kiwifrukter
  • 1 liten klase gröna druvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Mal kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexkrosset. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned limeskal och -saft. Arbeta in osten och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt pajen svalna och garnera sedan med limeskivor.
    4. Skala och hacka kiwifrukterna till salsan. Hacka druvorna och blanda med kiwin. Servera fruktsalsan till pajen.

    Liknande recept

    4
    1 h
    14-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben