Limpa a la Ester

Serverar: 6 portioner

Tid: 5 timmar

Denna limpa skall kalljäsa i 4 timmar, men det är den värd. Mycket god.

Ingredienser

  • 1 ½ kg rågsikt
  • 4 ägg
  • 1 msk salt
  • ½ kg brun farin
  • 1 hg jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Utbakas direkt delas i 6 delar får jäsa i 4 timmar gräddas 40- 60 minuter i 200 grader

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (1)

    monkan1 3 februari 2008

    Bakade limpan igår och det är strykande åtgång på den!! Jag tillsatte även hackade russin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben