Lindas dinkelfralla med aprikos

Nybakta frallor med torkad aprikos och massor av frön och korn... Gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk rårörsocker
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 1-2 dl havregryn
  • 1 dl 4-korns-/dinkelkross (kokt i 10 min)
  • 2-5 st torkade ekologiska aprikoser
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • Resten dinkelsikt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke.
    2. Häll i fingervarmt vatten, socker, salt, frön, havregryn, de kokta dinkelkornen, aprikoserna och fullkornsdinkelmjölet. Låt stå och svullna ett tag.
    3. Häll i dinkelsikt tills degen är som lös gröt och låt stå på ett dragfritt ställe i några timmar. (Jag låter det stå över natten ibland och bakar upp på morgonen).
    4. Om degen står länge tillsätt lite mer socker innan du knådar i resten av mjölet. Forma frallor och grädda i +225-250 C i mitten av ugnen 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben