Lingon- eller blåbärslikör
En likör som känns mer svensk än någon annan för mig.
Ingredienser
3 dl lingon eller blåbär
35 cl brännvin special
2 dl strösocker
Instruktioner
Skölj bären snabbt i kallt vatten.
Varva bär och socker i en glasburk med lock tex ett konserveringsglas.
Häll över spriten och skaka om.
Låt stå mörkt i 4 veckor, skaka lite då och då.
Sila ifrån bären och sila sedan ytterligare en gång genom ett kaffefilter.
Häll upp på flaska och förvara mörkt och svalt.
Liknande recept
Lingon- och chokladmuffins med kardemumma
12
Lingon- och solrosfrökaka
Fläskfilé med vinbärssås
35 min
4
Choklad- och blåbärstrifle
5
8
1
Kryddig juldryck
4
Blåbärslikör
Lingon- och kanelcookies
30
Lingon- och lökmuffins
12-24
Lingon- och päronpajer med saffranssmulor
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!