Lingon- och kanelcookies

Serverar: 30 portioner

Två goda smaker i ett och samma bakverk!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • Ca 1 dl frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa ytterligare en stund. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och havregryn och vänd försiktigt ned det i smeten.
    3. Rulla bollar av smeten som läggs på plåt och plattas till något. OBS! Lägg dem inte för nära varandra, kakorna flyter ut något under gräddningen. Tryck ned frysta lingon i varje kaka.
    4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Kakorna blir litet mjuksega i konsistensen.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    16
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben