Lingon- och solrosfrökaka

Läcker, saftig kaka med en krämig frosting.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl rostade solroskärnor
  • Garnering
  • 1 1/2 dl Kesella vanilj
  • Mald kanel
  • Frysta lingon
  • Ev lingonblad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och lingonsylt. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan kallna. Bred över Kesella och sikta över kanel i form av ett hjärta. Garnera ev med lingon och blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben