Lingon- och färstårta

Serverar: 8 portioner

God och matig fyllning av köttfärs i denna lite annorlunda smörgåstårta.

Ingredienser

  • 9 landgångsbröd eller 1 stort grovt runt bröd
  • Fyllning 1
  • 1 syrligt äpple
  • 100 g champinjoner
  • 300 g köttfärs
  • 1 liten lök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Fyllning 2
  • 1 syrligt äpple
  • 3 ananasringar
  • 10 cm gurka
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • Garnering
  • 1- 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl kryddgrönt, t ex persilja, basilika, krasse
  • 4 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Tärna äpplet och skiva svampen och fräs tillsammans i lite matfett. Ställ åt sidan. Fräs köttfärsen tillsammans med hackad lök. Salta, peppra och smula i en buljongtärning. Tillsätt crème fraiche och låt koka 8-10 minuter. Låt svalna.
    2. Tärna äpple, ananas och gurka fint till fyllning 2. Blanda med vispad grädde och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
    3. Kantskär bröden och lägg dem tre och tre. Ta ut runda bottnar. Lägg samman tårtan med fruktfyllningen på första bottnen. Blanda färsen med äpple och svamp och lägg på nästa botten. Täck med den tredje. Lägg gärna tårtan i press en halvtimme genom att lägga en skärbräda och en tyngd över.
    4. Vispa grädden och blanda med majonnäs och kryddgrönt och bred över och runt kakan. Täck ovansidan med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben