Lingonbaguetter med rågsikt

Baguetter med råg och lingon är gott bröd som passar perfekt till en god soppa. Det blir fyra baguetter av receptet

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 16 dl rågsiktsmjöl
  • 2 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet.
    3. Tillsätt salt, olja, och det mesta av mjölet.
    4. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.
    5. Tillsätt lingonsylten mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
    6. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
    7. Dela den i fyra delar.
    8. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    9. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
    10. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
    11. Servera brödet nygräddat eller frys in det och värm det sedan försiktigt.
    12. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    5
    1 h 40 min
    2
    4
    4.2
    3 h
    4
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben