Lingonkaka med kanel och kardemumma

Serverar: 20 portioner

Baka en ugnskaka med vinterkryddor som kanel och kardemumma med en syrlig lingonröra.

Ingredienser

  • 2½ dl olja
  • 3 dl socker
  • 225 g lingon
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk mald kardemumma
  • ½ tsk riven muskot
  • Kokosflingor
  • Topping
  • 200 g Philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop olja, socker och lingon. Rör i äggen. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i sockersmeten.
    3. Smöra en form ca 20x40 cm och bröa med kokosflingor. Ös i smeten. Rör ihop färskost,socker, ägg och mjöl.
    4. Ringla toppingsmeten över kaksmeten och dra med en gaffel så att färskosten kommer ner lite djupare i kaksmeten.
    5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben