Lingonlimpa i form

Tid: 1 timme 5 minuter

Perfekt bröd när man är i tidsnöd eftersom det inte har någon jästid. Bara att röra ihop och ställa in i ugnen.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • ½ dl flytande honung
  • ½dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser. Smörj en brödform noga och häll i smeten. Den är ganska kladdig. Grädda brödet i ca 55 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Calvaro 8 februari 2012

    Kan lägga till att det är bra att bröa formen med ströbröd efter man smörjat den för att brödet ska lossa lättare. Super gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben