Lingonpäron

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Päron med julkryddor som kanel och kryddnejlikor.

Ingredienser

  • 3 kg päron
  • 2 st små citroner eller 1 stor till citronvatten
  • Lag
  • 3 l lingon
  • 1.2 l vatten
  • 1.5 l strösocker
  • 6 st kanelstänger
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Koka ihop bär, vatten och socker med kanel och kryddnejlikor till en sylt.
    2. Skala och lägg päronen i citronvatten. Ta upp päronen efter en stund och lägg ner dem i kryddvattnen. Låt sakta koka i 15-20 minuter tills päronen är lite mjuka. Rör försiktigt ibland så att inte lingonen bränner fast i botten.
    3. Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda heta burkar. Peta ner kanelstänger och nejlikor lite här och var.
    4. Sila bort lingonen och häll den heta lagen över päronen. Förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben